Biografija

LUCIJA ŠTREKELJ
GLAS, KI SE DOTAKNE DUŠE.

Glasba je bila vedno prisotna v moji družini, saj imam veliko sorodnikov, ki so poklicni ali ljubiteljski glasbeniki. Že v osnovni šoli sem pela v pevskih zborih in nato nastopala v manjših zasedbah na različnih prireditvah. Po koncu srednje šole pa sem začela nastopati kot solistka in sodelovati z različnimi glasbeniki tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

Imela sem priložnost sodelovati z Gorazdom Čepinom, skupino Farty Animals, Dejanom Dimecem, Luko Pernekom, Luko Krofom, Daretom Kauričem, Gregorjem Šteharnikom, tekstopisko Barbaro Jelen in mnogimi drugimi. Bila sem članica Deja Vu banda, Forum banda in koroške zasedbe Fauš dur, v kateri je bil tudi Dejan DIMEC, s katerim najpogosteje nastopam v duetu.

Moji nastopi vključujejo različne proslave, prireditve, poroke in sodelovanje s pihalnimi orkestri. Za mene je glasba način sprostitve in predvsem medij, skozi katerega lahko delim svoje občutke, prepričanja in s tem osrečujem ljudi. Ne omejujem se glede glasbenih zvrsti, sem pa posebej ljubiteljica slovenskih zimzelenih melodij in soul glasbe.

Sodelujem tudi z
Farty animals
 
Dejan Dimec